Dodenherdenking

Drie herdenkingen in Delft

Omschrijving

Op 4 mei worden burgers en militairen herdacht die op Nederlands grondgebied of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Ook in Delft.

Monumenten

Het programma vindt ook dit jaar plaats bij het Indiëmonument op het Agathaplein, waar een herdenking wordt gehouden ter ere van de gesneuvelde oud-Indië-strijders. Op de Algemene Begraafplaats Jaffa wordt stilgestaan bij iedereen die in de Tweede Wereldoorlog is omgekomen. Het monument aldaar bevat de namen van de in de eerste meidagen van 1940 gesneuvelde strijders in Delft.

Stille tocht

Ook zal traditiegetrouw een stille tocht gehouden worden vanaf de Markt naar de Nieuwe Plantage. Hiermee herdenken we iedereen die in en buiten Nederland gesneuveld is voor het behoud en herstellen van de vrede.

Meer informatie
Voor meer informatie en het aanmelden voor het leggen van kransen of bloemstukken kunt u terecht op www.dodenherdenkingdelft.nl.

De Dodenherdenking Delft wordt geproduceerd door creatief conceptbureau De Burgemeesters in opdracht van de Gemeente Delft.

In 2021 hebben we de herdenking online gevierd, deze is hieronder terug te zien.

Over deze activiteit

Vrijheidsverhalen
Delft
4 mei
13:30 - 20:45