Vrijheids­maaltijd Delft

Dineren voor de vrijheid

Omschrijving

Op donderdag 5 mei 2022 stond de Nieuwe Kerk in Delft in het teken van de Vrijheidsmaaltijd. Honderd mensen konden aanschuiven voor een stijlvol viergangendiner, inclusief gevarieerd programma. Doel is om Delftenaren in gesprek te laten gaan over wat vrijheid voor hen betekent. Op 5 mei 2023 staat weer een Vrijheidsmaaltijd gepland.

Voor jezelf en de ander

Bij het diner op Bevrijdingsdag sluiten alle lagen van de samenleving aan. Zo is een deel van de tafels gereserveerd voor speciale groepen, zoals statushouders. Ook worden bedrijven aangemoedigd een duoticket te kopen, waarmee ze zichzelf een plekje gunnen, maar ook iemand die dat niet kan betalen.

Diner en programma

De aanwezigen worden getrakteerd op een stijlvol diner. Verder zullen tussen de gangen door sprekers duidelijk maken wat vrijheid voor hen betekent, voorzien van een muzikale omlijsting. Aanwezigen worden daarnaast zelf aangemoedigd met elkaar in gesprek te gaan dankzij gesprekskaartjes, met vragen die kunnen dienen als conversation starter.

In gesprek

Volgens Alwin Snel van organisator De Burgemeesters is de Vrijheidsmaaltijd de ultieme manier om mensen uit verschillende delen van de samenleving met elkaar in gesprek te laten gaan. ‘Door de aanwezigen verschillende handvatten te bieden om het thema vrijheid aan te snijden, hopen we dat er levendige gesprekken ontstaan tussen mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen,’ licht hij toe. ‘We ontvangen veel enthousiaste reacties en hopen dat dit evenement blijvend in Delft kan worden georganiseerd.’

Aanmelden

Wil jij ook aanschuiven bij de Vrijheidsmaaltijd? Binnenkort kan je een plekje reserveren inclusief een diner, drankjes en een gevarieerd programma. Gun je iemand, die wat minder te besteden heeft, ook een plekje? Haal dan een Samen voor de Vrijheid ticket.

Zakelijk

Wil je als bedrijf aanwezig zijn bij het diner? Haal dan een Vriend voor de Vrijheid ticket: één plekje voor iemand uit jouw organisatie of een partner, één plekje voor iemand die wat minder te besteden heeft én een naamsvermelding van je bedrijf als partner.

Organisatie

De Vrijheidsmaaltijd wordt georganiseerd door De Burgemeesters in samenwerking met Home of Food, en werd in 2022 mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Kerk, Gemeente Delft en Rabobank Zuid-Holland Midden.

Over deze activiteit

Vrijheidsmaaltijden
Markt 80, Delft
5 mei
18:30 - 22:30